Martin Žídek: Trendem je udržitelnost a autentický zážitek

Přidáno 2.8.2023

Kategorie: Osobnosti

Martin Žídek má za sebou téměř 30 let profesní praxe v hotelnictví a během své kariéry si vyzkoušel různé pozice, od práce v restauraci přes top management, a to jak v soukromém sektoru, tak v renomovaných mezinárodních hotelových řetězcích. V září uplyne rok od doby, kdy nastoupil jako generální ředitel pětihvězdičkového hotelu NH Collection Prague Carlo IV...

Zdroj: Svět H&G

MMR podpoří až 35 projektů zaměřených na rozvoj infrastruktury cestovního ruchu

Přidáno 2.8.2023

Kategorie: Cestování

Naučné stezky, skateparky, ptačí pozorovatelna, interaktivní expozice v muzeích nebo hvězdárna. To je jen zlomek projektů, které Ministerstvo pro místní rozvoj navrhlo k podpoře v rámci Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech, konkrétně v podprogramu určeného pro rozvoj infrastruktury. Celkem rozdělí přes 82 milionů korun. „Cestovní ruch to v...

Zdroj: Svět H&G

Traveller Food Festival a česká gastronomie

Přidáno 2.8.2023

Kategorie: Cestování

National Geographic Traveller Food Festival proběhl v červenci v londýnském v Business Design Centru. V expozici Česka bylo možné seznámit se s tuzemskou gastronomií. Nejen o ní získat informace, fotografie či videa, ale také ji ochutnat. Konkrétně víno či unikátní koktejly. „Myslím, že se nám hlavní cíl prezentace, tedy zvýšit zájem o tuzemské regiony mezi...

Zdroj: Svět H&G

Skupina NUMA expanduje do České republiky

Přidáno 2.8.2023

Kategorie: Hotelnictví

Skupina NUMA jako přední evropský poskytovatel nadstandardně vybavených luxusních apartmánů a vývojář vlastních technologií provozních řešení pokračuje ve své expanzi po Evropě. Po tom, co v loňském roce skupina uvedla na trh první luxusní nemovitost v Praze, dnes NUMA představila šest nových nemovitostí v rámci hlavního města. Praha se nově umístila na druh...

Zdroj: Svět H&G

Ovocné kytice s 30milionovým obratem

Přidáno 2.8.2023

Kategorie: Gastronomie

Květinářství nebo cukrárna? Společnost Frutiko v sobě jedinečným způsobem spojuje oboje. Co přesně jsou ovocné kytice, na kterých Frutiko svůj byznys postavilo, a jak se podařilo sladkému květinářství uspět navzdory pandemii i rostoucím cenám energií? Od Erasmu v Turecku k 30milionovému obratu  Erasmus Kláře Sezgin – zakladatelce Frutika – skuteč...

Zdroj: Svět H&G

  • Pozvánka na veletrh Top gastro&hotel

    Přidáno 13.2.2019

    Zveme vás tímto na veletrhy Top gastro&hotel a Holiday World, které proběhnou od 21.-24.2.2019 na Výstavišti Praha v Holešovicích. Naše redakce má stánek č.: LK88. Těšíme se na shledání!

  • Moderní jídelna - nový titul!

    Přidáno 16.8.2018

    V roce 2018 jsme do našeho portfolia zařadili nový titul Moderní jídelna, jehož cílovou skupinou jsou velkovývařovny typu: jídelny ve školách, školkách, domovech seniorů a firmy zajišťující firmní stravování. Bude vycházet 2x ročně - vždy před začátkem školního roku. Máte-li zájem o spolupráci, kontaktujte naši redakci.

  • Nový web 1prg.cz

    Přidáno 16.8.2018

    V září 2018 jsme nasadili nový firemní web www.1prg.cz, který efektivně prezentuje naše tituly Svět H&G, Svět HORECA, Svět BARMANŮ, MODERNÍ JÍDELNA, Svět 55plus. Navíc je i zpravodajsky! Shromažďuje aktuality z našich webů www.svethg.cz a www.svetobchodu.cz. Nově jsme zde připravili i rubriku: Aktuality z vydavatelství. Věřímě, že tato změna bude přín...

  • Svěží grafika pro Svět H&G

    Přidáno 4.7.2018

    Zhruba po dvou letech jsme pozměnili vzhled našeho stěžejního magazínu Svět H&G, který je cílen na hoteliéry, management a provoz restaurací, kaváren a barů. Inspirací nám bylo luxusní prostředí hotelů. Došlo k odlehčení a posunutí k eleganci. Zaměřili jsme se také na obsah, kdy dochází k užší spolupráci s odborníky a našimi čtenáři.