Ghost Kitchen – restaurace bez hostů

Přidáno 22.2.2021

Kategorie: Gastronomie

Ve světe jsou na vzestupu, jsou považovány za zachránce gastronomie a konečně dostávají pozornost, kterou si zaslouží. RATIONAL uvádí sérii webinářů na téma Ghost Kitchen. Online webinář s názvem Vše o Ghost Kitchen začíná 24.2.2021 prvním tématem „Nalezněte ideální řešení“. RATIONAL jako poskytovatel řešení kuchyňských technologií a Progressive Content, mar...

Zdroj: Svět H&G

Kompostéry a školní jídelny

Přidáno 9.2.2021

Kategorie: Gastronomie, Moderní jídelna

O praktické zkušenosti s používáním elektro kompostéru firmy Group4Solutions se v rozhovoru podělila ředitelka Hana Mikaušová z jihomoravské Základní a mateřské školy v Lelekovicích. Jak souvisí vize vaší školy s investicí do elektrického kompostéru? Náš vzdělávací program je zaměřený na environmentální výchovu. Vycházíme z tradic venkova, kde byli lidé zvyk...

Zdroj: Svět H&G

Marks & Spencer vstupuje na tržiště MALLu

Přidáno 6.1.2021

Kategorie: Zboží

Internetové tržiště MALL Partner se postupně stává prodejním kanálem nejen pro menší obchodníky, kteří chtějí prodávat online, ale také pro velmi silné značky, které chtějí své zboží nabídnout přes největší český e-shop, a oslovit tak miliony nových zákazníků doma i v zahraničí. Řadu známých značek na MALL.CZ nyní rozšiřuje Marks & Spencer, který na MALL...

Zdroj: Svět obchodu

Zemřel první ředitel pivovaru Radegast Václav Petras

Přidáno 6.1.2021

Kategorie: Bar

Na sklonku minulého roku zemřel ve věku 93 let první ředitel pivovaru Radegast a válečný veterán Václav Petras. V nošovickém pivovaru působil v 70. letech. Spolu s prvním sládkem pivovaru Jaromírem Franzlem stáli u zrodu charakteristické hořké chuti piva Radegast. Celý svůj profesní život pracoval v pivovarnictví a zkušenosti získával postupně v pivovarech v...

Zdroj: Svět H&G

Obědy opět zdražují

Přidáno 4.1.2021

Kategorie: Gastronomie

Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2019/2020 vykazuje změnu ve výši 6,3 Kč, což odpovídá (+5,3 %). Tak vyplývá z analýzy obědového serveru menicka.cz. Ten ve svém pravidelném bilancování zohlednil svou databázi – téměř 5000 gastronomických provozoven napříč Českou republikou. Pro rychlé srovnání: – 2019/2020 růs...

Zdroj: Svět H&G

  • Pozvánka na veletrh Top gastro&hotel

    Přidáno 13.2.2019

    Zveme vás tímto na veletrhy Top gastro&hotel a Holiday World, které proběhnou od 21.-24.2.2019 na Výstavišti Praha v Holešovicích. Naše redakce má stánek č.: LK88. Těšíme se na shledání!

  • Moderní jídelna - nový titul!

    Přidáno 16.8.2018

    V roce 2018 jsme do našeho portfolia zařadili nový titul Moderní jídelna, jehož cílovou skupinou jsou velkovývařovny typu: jídelny ve školách, školkách, domovech seniorů a firmy zajišťující firmní stravování. Bude vycházet 2x ročně - vždy před začátkem školního roku. Máte-li zájem o spolupráci, kontaktujte naši redakci.

  • Nový web 1prg.cz

    Přidáno 16.8.2018

    V září 2018 jsme nasadili nový firemní web www.1prg.cz, který efektivně prezentuje naše tituly Svět H&G, Svět HORECA, Svět BARMANŮ, MODERNÍ JÍDELNA, Svět 55plus. Navíc je i zpravodajsky! Shromažďuje aktuality z našich webů www.svethg.cz a www.svetobchodu.cz. Nově jsme zde připravili i rubriku: Aktuality z vydavatelství. Věřímě, že tato změna bude přín...

  • Svěží grafika pro Svět H&G

    Přidáno 4.7.2018

    Zhruba po dvou letech jsme pozměnili vzhled našeho stěžejního magazínu Svět H&G, který je cílen na hoteliéry, management a provoz restaurací, kaváren a barů. Inspirací nám bylo luxusní prostředí hotelů. Došlo k odlehčení a posunutí k eleganci. Zaměřili jsme se také na obsah, kdy dochází k užší spolupráci s odborníky a našimi čtenáři.